exploring when the new life began::keep the past, feel the future::true life sharing
Monday, May 25, 2009
Udang Goreng Kunyit Dengan Kacang Peas
Hari ni masak-masak makan simple jerk...... mood tu ader tapi bahan-bahan jer tak memenuhi keperluan semasa. Heheheheh. Jadi masak ape yang ader jerk....
Bahan-bahan
300 gm udang hidup
100 gm kacang peas, dipotong serong
1 biji bawang besar, dipotong bulat
2 biji cili padi, dihiris serong
1 biji cili merah, di hiris serong
Serbuk kunyit
Garam dan gula secukup rasa
Minyak untuk menumis
Cara-cara
1. Tumis bawang besar, cili padi dan cili merah dalam 1 minit
2. Masukkan udang yang telah digaul dengan kunit dan garam
3. Masukkan kacang peas dan garam secukup rasa. Goreng dalam 3 minit, siap untuk dimakan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedap makan dengan nasi panas
ReplyDeleteni nama nya cara masak orang yang tak banyak bahan.....campak jerk apa yg tinggal dalam peti ais tuh.....
ReplyDeletehhahahhaahhahah